"De watersnijmachines van WATERFLEX BV zijn de nauwkeurigste watersnij-machines op de markt."
Sten Knuiman
Directeur, Waterflex BV

Waarom waterstraalsnijden?

1. BIJNA ALLE MATERIAALSOORTEN

WATERFLEX BV kan een grote variatie aan materialen snijden waaronder bijvoorbeeld: RVS, staal, aluminium, kunststof, koper, messing, titanium, gereedschap staal, keramiek, glas, marmer, hout, rubber, kortom nagenoeg bijna elk gewenst materiaal.

2. GROOT BEREIK

De watersnijmachines van WATERFLEX BV hebben een groot bereik, één installatie heeft een bereik van 8000×3000 met daarop 2 snij-koppen en de andere installatie heeft een bereik van 4000×4000 met daarop 4 snij-koppen. Afhankelijk van het te snijden materiaal kunnen we tot maximaal 300mm dik verwerken. Verder kunnen samengestelde of gelaste producten worden voorzien van nauwkeurig contouren en gatenpatronen.

3. ZEER NAUWKEURIG

De watersnijmachines van WATERFLEX BV zijn de nauwkeurigste watersnij-machines op de markt. Afhankelijk van de dikte kunnen nauwkeurigheden van 25-50 micrometer worden gerealiseerd. Bovendien hebben de installaties een ongeëvenaarde repeteernauwkeurigheid.

4. UNIEKE BEWERKINGEN

Er zijn bewerkingen mogelijk die met geen ander productie proces concurrerend te maken zijn, denk hierbij aan kleine gaatjes in dik materiaal maar ook nauwkeurige contouren in dik materiaal. In veel gevallen kunnen producten die normaal moeten worden nabewerkt door frezen of boren, met watersnijden in 1 keer gemaakt worden. Dit zorgt voor veel tijd en kostenbesparing.

5. GEAVANCEERDE CAD-APPARATUUR

WATERFLEX BV beschikt over geavanceerde 2D en 3D-CAD programmatuur. Er kan direct getekend worden of er kan een DXF, STEP of IGES-file worden geïmporteerd. Het is zelfs mogelijk om van een foto of een bitmap image een snij-tekening te maken.

6. KWALITATIEF HOOG SNIJ-OPPERVLAK

De afwerking van de snede is glad en te vergelijken met een product, dat met glasparel is gestraald. Watersnijden onderscheidt zich door het fraaie en “strakke” uiterlijk van de producten. Wij kunnen u een exemplaar toesturen om u een indruk te geven van de afwerking van het product.

7. MINIMALE BRAAM

Bij het watersnijden ontstaat er vrijwel geen braam. Enkel bij dunne en zachte materialen kan een minimale braam ontstaan. Als stelregel geldt hoe dikker en hoe harder het product, hoe fraaier de snede.

8. GEEN WARMTE INBRENG

Bij het waterstraalsnijden proces is er geen warmte inbreng in het materiaal. Dit maakt watersnijden ideaal voor onderdelen waar de structuur van het materiaal niet mag veranderen. U kunt denken aan onderdelen voor matrijzen, machine onderdelen, tandwielen, etc.

9. MILIEU VRIENDELIJK

WATERFLEX BV gebruikt water en abrasief om te watersnijden. Dit abrasief is een zuivere edelsteen van een zeer schone en goede kwaliteit. Er ontstaan dus geen (giftige) dampen tijdens het snij proces zoals bijvoorbeeld bij plasma en laser snijden.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?